Hamarosan appon keresztül is kérhetünk autómentést

  09 May 2022

Elakadni az autópálya közepén, amikor sietne az ember, netán épp gyerekekkel is van – ez minden autós rémálma, ami azonban időről időre valóra válik. Megszoktuk: ilyen helyzetben mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha gyorsan szeretnénk folytatni az utunkat. Ez azonban egy új magyar szolgáltatásnak köszönhetően megváltozott: bármikor megtalálják a hozzánk legközelebb lévő segítséget. Sőt, a rendszer hamarosan applikáción keresztül is elérhető lesz.

Miért ilyen drága az autómentés? Bán József, a TakeMe ötletgazdája sokéves tapasztalattal bír ezen a területen, így pontos válasza van a kérdésre: az árakért elsősorban a keresőmotorok hiányosságait okolhatjuk.

– Az autósok nem azokat a cégeket látják kiemelve a Google-találatok közt, amelyek közel van a helyszínhez, hanem amelyek a legtöbbet hajlandóak fizetni a hirdetését. Ez még akkor is elmondható, ha például az „autómentés Siófok” kulcszavakra keresünk. Ez nem pénztárcabarát, és nem is segíti az ügyfeleket kihúzni a csávából – mondja a szakember.

Éppen ezek a nehézségek hívták életre a szolgáltatásukat, ami megreformálhatja az autómentők piacát.

– A saját adatbázisunkra épülő rendszer legfőbb előnye, hogy helyalapú: az ország bármely részéről hívnak bennünket, egy órán belül tudunk segítséget küldeni, mivel mindenütt vannak partnereink. Pontosan megadhatóak a földrajzi koordináták, így célirányosan tudjuk küldeni az autómentőt, nincsenek felesleges körök – emeli ki Bán József.

A jelenleg manuálisan működő adatbázis hamarosan applikáció formájában is elérhető lesz TakeMe néven.