Jelentse be, ha állati tetemet lát!

  19 Apr 2018

  • A közterületeken, utakon hagyott foszló állattetemeknek nemcsak a látványa kellemetlen, de egészségügyi szempontból is veszélyesek lehetnek.

Az állategészségügy 1. osztályba sorolt állati melléktermékként tartja számon, a környezetvédelem pedig a veszélyes hulladékokhoz sorolja az állattetemeket. Az elhullott állati testek potenciális fertőzőképességük miatt emberekre és állatokra egyaránt káros hatást gyakorolhatnak.

A közterületen hagyott tetem, bomlását követően, a talajvízre lehet káros, nitrát, nitrit vagy más kórokozók is felszabadulhatnak, ha a tetem fertőzött. Az állati tetemek környezetbarát ellátása során, az uniós előírásoknak megfelelően, a feldolgozó a talajba kerülő káros anyagok kiküszöbölése érdekében nem földeli el a testeket, hanem sterilizálja azokat, majd ezt követően égetik el az előkezelt anyagokat.

Az állati tetemek elszállítása minden nap 0-24 óra között a 06-70/258-8300 mobiltelefonszámon kérhető, vagy bejelentéseiket megtehetik a segitoangyalok@segitoangyalok.hu e-mail címen is.

felkialtojel_fmt