Óvodás sorverseny a Vajdában

  21 Mar 2018

  • Idén is összemérhették ügyességüket és gyorsaságukat a kerületi gyerekek a józsefvárosi Vajda-kupa óvodás sorversenyen a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában.

A vidám sporteseményen öt óvoda indult hat csapattal. Az érmeket és a győztesnek járó kupát Sántha Péterné alpolgármester adta át a gyerekeknek.

A sportesemény Szabóné Szél Julianna igazgató köszöntőjével vette kezdetét, aki elmondta, nagy öröm számára, hogy továbbra is lankadatlan az óvodák lelkesedése: idén öt kerületi óvoda – a Pitypang, a Katica, a Napsugár, a Kincskereső és a Százszorszép – összesen hat csapata vett részt a tornán.

A közös bemelegítést követően a kicsik óvodáik színeiben gyorsasági és ügyességi sorversenyeken mérték össze tudásukat. A változatos feladatok – futó váltó, pókjárás, rákjárás, páros alagútváltó, korongegyensúlyozás tollasütőn és hullahoppkarikán átbújás – közben izgatottan és elszántan szurkoltak egymásnak.

A küzdelem nagyon szorosnak bizonyult, ismét egy-két ponton dőlt el a verseny, melyből a Katica 1-es csapata került ki győztesen.

Fotó: Huszár Boglárka – Józsefváros újság

ovodasverseny-foto-hus_opt