Tovább lesz nyitva az Életmentő Pont

  15 Feb 2013


Még nem zár be az Életmentő pont a Dankó utcában.
Józsefváros Önkormányzata egy hónappal kitolta a nyitva tartást a tartós hideg időjárás miatt. Akinek szüksége van rá, a hónap végéig, február 28-ig még biztosan igénybe veheti a melegedőt.
A pontot azért alakította ki az önkormányzat még 2012. december közepén, hogy a rászorulóknak meleg italt és pihenési lehetőséget biztosítsanak, illetve tájékoztassák őket az intézményhálózat igénybe vehető szolgáltatásairól. A hajléktalan ellátás ugyanis nem helyi önkormányzati hatáskörbe tartozik, azoknak az intézményeknek a feladata, akik állami forrást kapnak érte. A főváros az elmúlt két évben 700-zal bővítette a férőhelyek számát és új ellátó intézményeket adott át. Vagyis, mindenkit el tudnak helyezni, aki hajlandó elfogadni a segítséget.
Az Életmentő Pont nem csak a fedél nélküliekről gondoskodik. Sok egyedül élő, idős ember lakásásban nem megoldott a fűtés. Nekik, bejelentés alapján olajradiátort biztosítottak.
Aki segítségre szoruló hajléktalan embert lát az utcán a fagyos időben, tárcsázza az ingyenesen hívható 06/80-204-618 vagy a 104-es telefonszámot!