Ismét ingyenes tanfolyamok Terézvárosban

  15 Feb 2013

A terézvárosi lakosok számára ingyenes, nagy népszerűségnek örvendő angol nyelvtanfolyamok és számítástechnikai képzések márciustól újra indulnak.

Az ingyenes angol nyelvi képzéseket tizenhetedik, míg a számítógép-felhasználói képzéseket tizennegyedik alkalommal indítják el idén. A résztvevők a tanfolyamokon a hétköznapi nyelvi és informatikai kommunikációhoz szükséges legalapvetőbb ismeretanyagot sajátíthatják el. A képzések meghirdetésének célja, hogy azoknak is lehetősége legyen a tanulásra, akik anyagi lehetőségeik miatt ezt nem tehetnék meg.

Ebben a félévben is három szinten, kezdő, haladó és továbbhaladó csoportokban indul angol nyelvi kurzus.

A számítógépes ismereteket nyújtó tanfolyamokat kezdő, az alapismeretekkel már rendelkezők részére haladó (szövegszerkesztési ismeretek), valamint továbbhaladó (táblázatkezelés) csoportokban szervezik.

A 32 órás képzés nyolc hétig tart. Az oktatás az önkormányzat által működtetett iskolák tantermeiben zajlik, az órákat a kerületben tanító szakképzett nyelv- és számítástechnika tanárok tartják. A kurzus eredményesen elvégző hallgatók emléklapot kapnak. Az eredményes teljesítés egyik feltétele a tanórák legalább 80 százalékán való részvétel.

A képzéseken Terézváros felnőtt lakosai vehetnek részt, életkortól és képzettségtől függetlenül.

A kurzusokra a Terézvárosi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján az adatlapok kitöltésével február 20-ig személyesen lehet jelentkezni. A számítástechnika tanfolyam leendő résztvevőinek jelentkezéskor egy 5-10 kérdésből álló tesztet kell kitölteniük a csoportbeosztások személyre szabott kialakítása miatt.